Peter is geboren in 1976 in Eindhoven. Al van jongs af aan was hij met muziek bezig. Toen hij 6 jaar was, kreeg hij van zijn opa een oude platenspeler, en bij de V&D kocht zijn opa voor hem zijn eerste LP: De grootste hits van Andre van Duin. Jaren verstrijken, en de interesse van Peter voor muziek groeit. In de 5e klas van de basisschool mag hij voor de klas het klassenfeest van muziek voorzien. Met het lichtorgel wat hij samen met zijn vader maakte, ging hij met een vriendje de muziek verzorgen. Niet echt een succes, maar wel de eerste stap.

Als Peter naar de middelbare school gaat, ziet hij op school voor het eerst een "Drive-in Show". Dat zet zijn wereld op zijn kop: "Dat wil ik ook bereiken". Samen met zijn oude buurjongen beginnen ze een drive-in show. Al snel draaien ze op zijn middelbare school het schoolfeest. De drive-in show groeit, en krijgt de naam "Techno Base drive-in show" mee. Peter is geen talent op school, en gaat al snel van de Havo naar de Mavo.

Met zijn ondernemersbloed (zijn beide ouders zijn ook ondernemers in hart en nieren), krijgt hij het op 16 jarige leeftijd voor mekaar om met de directeur van zijn mavo een contract voor een paar jaar af te sluiten om alle drive-in shows te mogen verzorgen.

Peter maakt zonder veel moeite, en zonder aandachtig in schoolboeken te kijken de mavo af. Dan staat de MTS electronica op de planning. Al snel blijkt hij er niet voor weggelegd. Op zijn 18e stopt hij met de MTS.

Omdat hij verder wilde met zijn drive-in show, schrijft hij de drive-in show in 1996 in als bedrijf. Techno Base Roadshows gaat het heten. Nog steeds samen met zijn oude buurjongen, gaan ze er vol tegen aan.
Op zijn 20e besluit hij toch nog een mbo opleiding PR en Communicatie en Internationale Handel te volgen. Deze 2 mbo opleidingen rond hij in 2 jaar met succes af.

Ondertussen verandert het bedrijf van drive-in show in een klein verhuurbedrijf. Als DJ krijgt hij de kans om voor Veronica de zomertrucs te verzorgen. Dat is het begin van een grote stap: binnen 4 maanden is Veronica de grootste klant van Techno Base, en gaan ze door het hele land de techniek voor ze verzorgen. Al snel volgen vele grote partijen, zoals Radio 538, de Edwin Evers drive-in Show.

Als Peter 23 is, krijgen ze UDC (Dance Valley, 4 elements, Go-Apres-ski, etc) als klant. Al snel volgt ook ID&T (Sensation, etc), en Back to School events (Decibel Outdoor) waarvoor ze vele grote evenementen van licht voorzien.

Jarenlang werkt Peter zich uit de naad in het bedrijf. En met succes: Als hij het bedrijf op 29 jarige leeftijd verkoopt aan zijn compagnon, heeft het 8 full time medewerkers, verzorgen ze wekelijks trailers vol techniek bij diverse evenementen, en hebben ze zo'n 20 tal part time medewerkers in dienst.

Een opvallende voorgeschiedenis voor een producer, niet?

Omdat Peter toch ondernemer blijft, begint hij een nieuw bedrijf om zijn DJ werkzaamheden te factureren: Strictly Music. Zijn interesse in het maken van muziek is gewekt. Vroeger speelde hij vaak op de piano al een paar noten, en zijn ouders ondernamen diverse pogingen om hem als kind naar de blokfluitles en pianoles te sleuren. Tevergeefs: De interesse was er toen nog niet.

Peter had zijn bedrijf verkocht, draaide als DJ meerdere keren per week, en besloot te investeren in een studio setup. Een vriend van hem produceerde muziek, en dagenlang ging hij er bij zitten en stelde de hele dag vragen. Daardoor leerde hij in zeer rap tempo de basis van het produceren.

Maar: Producer word je niet zomaar. Na 2 jaar (we zitten inmiddels in 2008), besluit Peter het als full-time producer te gaan proberen. Hij investeert in 2010 in een fantastische studio in Best. Het ene naar het andere bescheiden succes rolt zijn studio uit. Met een aantal grote drankmerken zet hij concepten op, en zijn eerste top100 noteringen zijn een feit.

Aangezien een producer altijd leert, doet Peter er alles aan om zo goed mogelijk te worden. Met vallen en opstaan word hij telkens weer een stapje beter. Inmiddels woont hij zelf in Waalre, waardoor in 2013 de overstap van Best naar Waalre gemaakt word. Een vriend van hem (die studio ontwerper van beroep is), besluit hem te helpen met het ontwerpen van zijn nieuwe studio. Het resultaat mag er wezen: Er word in Waalre in High-end studio gebouwd met perfecte akoestiek.

Dan gaat het snel: Peter besluit een aantal zaken te stoppen, om zodoende meer tijd vrij te maken voor het perfectioneren van zijn producties. Dat werpt zijn vruchten af. Binnen no time zit de studio vol, en rollen de producties van de band.

Op dit moment produceert Peter voor een breed scala aan klanten echte top producties. Hij heeft een eigen platenlabel, waarop hij zijn klanten de mogelijkheid biedt om hun producties uit te brengen. Op zo onderhand elk radio station in Nederland is wel eens een productie van Peter voorbij gekomen. En het eind: Dat is nog LANG niet in zicht. Peter is bezig met een aantal zeer ambitieuze plannen, die de Nederlandse muziekindustrie gegarandeerd doen opkijken. 


/